POSTPARTUM (P)OKRET

 

Tvoja djeca zahtijevaju da budeš aktivna, a tebe bole leđa? Nosiš uloške za svaki slučaj jer ti nekad “pobjegne”? Prošlo je već dulje vrijeme, a tvoj trbuh se nije vratio na staro? Ne znaš kako krenuti vježbati nakon poroda?

Uz sve ono lijepo što donosi uloga majke, većina žena će se ipak požaliti na bolove i napetost u tijelu. Nije ni čudno jer je višesatno nošenje bebe od 5, 6, 10 i više kilograma zaista naporno. Danas je velika većina mama u konstantnoj potrazi za odgovorima kako podržati svoje dijete. Veliki fokus stavlja na bebu, a podrška mami često izostane. U nekom trenutku kada mama uhvati vrijeme za sebe osjeti nezadovoljstvo vlastitim izgledom ili jednostavno osjećajem u svom tijelu. Htjela bi vježbati ali nije sigurna kako. Internet je pun dezinformacija i jednostavno je teško filtrirati silne informacije o kojima ionako ne znamo mnogo. Ako želiš biti sigurna da imaš podršku na putu prema lakoći življenja u svom tijelu, uz moju podršku možeš biti sigurna da ćeš dobiti dokazana znanja jer se konstantno educiram.

Kako ti mogu pomoći?

Ako si se pronašla u ovome što sam napisala, ne brini – čujem te. Kroz osluškivanje potreba mojih klijentica ali i drugih žena (budući su mi brojne poznanice i prijateljice i same postale majke), odlučila sam kreirati online program vježbanja nakon poroda “Postpartum (p)okret”.

Ovaj program vodi Tjaša Lekšan, stručnjakinja za postpartum oporavak – certificirana DNS exercise trenerica specijalizirana za “Woman’s Health” + polaznica i predavačica na 1. Stručnom mentorskom programu “Cijeloviti postpartum” kod Una Pašić Gregović.

 • vježbe nakon poroda
 • emocionalnu podršku ukoliko ti je potrebna

Program vježbanja koji sam provodila sa svojim klijenticama dao je izvrsne rezultate i popraćen je odličnim feedbackom. U nastavku pročitaj što klijentice kažu o provedenom programu.

Monika Jakuš Jeršek
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon strogog mirovanja u trudnoći i poroda krenula sam vježbati s Tjašom. Ispostavilo se da je DNS bio stvarno pravi izbor za povratak tijela u formu. Naučila sam pravilno disati i izvoditi svakodnevne pokrete (npr. čučanj) na pravilan način što je rezultiralo smanjenjem bolova u leđima i koljenima. Trenutno vježbamo po DNS funkcionalnom programu koji je naravno intenzivniji od vježbi nakon poroda, ali opet jako zanimljiv i raznolik. Preporučila bih ga svima koji žele osvijestiti svoje tijelo, ostati u formi i dobro se osjećati u svojoj koži. Tjaša je odlična trenerica s nevjerojatno pozitivnom energijom, uvijek spremna na šalu, ali nema zabušavanja 🙂

Lidija Škreblin
⭐⭐⭐⭐⭐

{

S Tjašom sam se upoznala u sklopu vježbi nakon poroda. Bio mi je to prvi susret s DNS-om i dogodio se pravi klik. Komunikacija odlična, vježbe još bolje – prilagođene meni, mojim potrebama i mojim mogućnostima – pomogle su mi osvijestiti tijelo, popraviti držanje te vratiti se u željenu formu. Tople preporuke za rad s Tjašom! 🙂

Girl exercising after giving birth to get her body into shape with explained benefits of this method

Što tu ima za mene?

Svakom je tijelu potreban jedan period rehabilitacije. Odabirom ovog programa vježbanja, kao i ostale klijentice, dobit ćeš podršku korak po korak, osvijestiti tijelo kako bi prevenirala/uklonila bol, riješila disfunkciju i bila sigurna da si nakon poroda napravila najbolje za svoje tijelo te ponovno odjenula samopouzdanje.

Izuzetno bitne stavke za ovaj period u kojem ćeš naučiti:

 • Naučit ćeš koje pokrete izbjegavati kako ne bi dodatno ugrozila dijastazu i povećala bol u leđima.
 • Osvijestit ćeš posturu tijela koja će ti olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.
 • Naučit ćeš pravilan obrazac disanja (dijafragmalno disanje) koji će aktivirati mišiće trupa i pomoći kod posture tijela.
 • Usvojit ćete pravilnu kontrakciju mišića transversusa uz disanje -iznimno bitan korak koji donosi prve rezultate.
 • Povezat ćemo disanje i kontrakcije u pokret koji će napraviti značajnu razliku u tvom osjećaju i funkcionalnosti tijela/pokreta.

Koje ćeš ključne benefite dobiti kada kreneš na program?

„Postpartum (p)okret je program podrške ženama u oporavku nakon poroda u trajanju od 14 tjedana u kojem ćeš dobiti:

 

 • Svaki tjedan (utorak u 10h) grupni video poziv uživo u trajanju od 45 – 60 min gdje pratim način izvođenja i dajem vježbe koje ćete morati još 2x u tjednu odraditi samostalno.
 • Svaki video poziv se snima i ostaje ti dostupan tijekom trajanja programa
 • Grupu podrške na Whatsappu gdje ćete mi davati povratnu informaciju napretka i time dobivaš mogućnost individualnog savjetovanja
 • Cijela platforma sa svim pozivima će vam biti omogućena za korištenje još dodatnih 4 tjedna kako biste mogle poslušati video materijale ili vježbati ukoliko ste imale veću problematiku te ona iziskuje nešto više vremena.

Od neovisne žene do žene koja prihvaća situaciju i traži pomoć.

Uvijek mi je žao kada čujem kako bi žene voljela da su se ranije odvažile i zatražile pomoć. Svijet u kojem živimo uvjerava nas da možemo sve same i da trebamo sve same i time često osjećamo kako sve pada na naša leđa. Na ramenima nosimo težinu naših i tuđih očekivanja od same sebe i to nas samo udaljava od one zadovoljne osobe kakve smo nekada bile. Učimo se navikavati na bol i vjerujemo kako je to normalno i da će to proći sa vremenom, a onda vrijeme odmiče i još nam je gore te ulazimo u začaran krug nezadovoljstva i praznine pokušavajući zadovoljiti iluziju koja nam se nameće svuda oko nas. Ne čekaj da bol prođe sama od sebe jer često to nije slučaj. Istraživanja pokazuju da 67% žena ima dijastazu nakon poroda, a i dalje veliki broj žena ne poduzima ništa nego prihvati da su bolovi u leđima normalna stvar. 1 od 3 osobe imaju inkontinenciju (ono kad kihnete pa se popiškite). Već sad plaćate cijenu nepoduzimanja ničega, a strahovi koji osjećate normalni su. Kroz ovaj program dajem vam alate koji će vam silno služiti te inspirirati vas da budete ono što zaslužujete biti -zdrava i sretna majka i žena. 

Jesu li mi potrebi dodatni rekviziti za vježbanje?

Ne brini, ne moraš trošiti novce na milijun rekvizita, potrebno ti je par rekvizita (neke od njih možeš i iskoristiti iz kućnih radinosti). To su:

 

 1. Bučice od 2 kg ili napuniš 2 boce vode od litru i pol
 2.  Knjiga debljine 3 – 5 cm
 3. Mala pilates lopta ili jastuk koji je malo “tvrđi”
 4.  Elastična traka za vježbanje + mini bend

Sara Frleta Stolnik
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon trudnoće primijetila sam na trbuhu kod određenih pokreta takozvanu “kupolicu”, odnosno dijastazu. Odmah sam krenula uz pomoć terapeuta u spajanje trbušnog zida, no, nije bilo pomaka. Zatim sam promijenila i pokušala sa nekoliko različitih vrsta treninga ali neuspješno. Nakon što sam stupila u kontakt sa Tjašom iz TAO VITE, ono što mi se odmah svidjelo je to što je točno znala o čemu se radi i kako pristupiti toj problematici. I svakako bih voljela istaknuti njezinu susretljivost, prilagodiljivost s obzirom da se radi o mami koja zaista ima jako malo slobodnog vremena za sebe, kao i njezinu zaraznu pozitivnu energiju. Jako mi se svidio vrlo detaljan pristup kod objašnjavanja vježbi i što je bila uvijek dostupna za bilo kakvu nedoumicu ili nejasnoće kod same izvedbe. Također smatram bitnim i što se treneru javlja nakon svakog odrađenog treninga ne samo kako bi trener pratio vaš napredak, nego meni je to bio i poticaj za odraditi sam trening. Nakon nekoliko ciklusa vježbi zajedno smo pogledale i izmjerile dijastazu koja se znantno smanjila u širini i dubini. Vjerujem da ćemo ju kroz sljedeći ciklus vježbi u potpunosti zatvorili iako smo već sad došli do stupnja funkcionalne dijastaze što je odličan rezultat s obzirom da je neki prosjek vježbi 2 puta tjedno.

Petra Batelja
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon prvog poroda imala sam dijastazu skoro 4 prsta koju sam uz pomoć Tjaše u potpunosti riješila; uz ostale dobrobiti ovog tipa vježbanja, trbušni zid ponovno mi je postao čvrst. Tjaša je draga, pristupačna (uvijek spremna za dodatna pojašnjenja i razgovor), profesionalna i iznimno predana poslu (za svaki sat posebno pripremala ciljane vježbe s novim rekvizitima), visoko motivirana da se razvija u struci (stalno neki novi seminari i tečajevi o kojima onda s veseljem priča). Vježbala sam u vrijeme korone i lockdowna i unatoč otežanim uvjetima što nismo bile u istoj prostoriji, moje predznanje, njena strpljivost i suptilno pomicanje granica dali su vrhunske rezultate. Apsolutno preporučam!

Anita Ramljak
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Dva mjeseca nakon poroda pojavila se želja za vježbanjem kako bi podržala tijelo u postpartumu. Na predavanju grupe za potporu dojenja, gdje je gostovala Tjaša, shvatila sam da nije pametno bilo kako vježbati jer bi mogla napraviti više štete nego koristi te da mi na tom putu treba stručna podrška. Kroz DNS metodu vježbanja već nakon par mjeseci osjećala sam se super u svojoj koži te sam se iznenadila koliko fokusirano vježbanja uz malo ponavljanja i uz pravilno disanje može imati veliki učinak. Tjaša je na tom putu velika podrška, osim izrazite stručnosti u radu, vrlo je energična, vesela i posvećena te je tu energiju prenijela i meni.

Kristina Marić
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Tijekom vježbanja u ranom postpartumu, posebnu smo pažnju davale mojoj dijastazi mišića rektusa. Postepeno smo radile na osvještavanju disanja te funkcionalnom jedinstvu cijelog tijela.
Osim što smo u samo tri mjeseca postigle značajne rezultate, posebno mi znači ponovno povezivanje s vlastitim tijelom, jer je moje povjerenje u vlastite kapacitete bilo uvelike poljuljano u periodu nakon poroda.
Tjaša je izuzetno susretljiva, brižna i pritom profesionalna te se predano i s lakoćom fokusira na svaki pojedinačni izazov kojeg klijentica ima. Upravo zbog tog spoja fleksibilnosti, iskustva, stručnosti, ali i topline, preporučila bih Tjašu kao sjajnu postpartum trenericu!

Uz prijavu na program možeš biti sigurna da ćeš dobiti:

Z

Alate za svakodnevnu primjenu

Javi se i budi siguran/a da je svaka vježba prilagođena tvojim sposobnostima.

Z

Garantirani rezultat

Ako izdvajaš vrijeme 3 x tjedno za izvođenje vježbi rezultat neće izostati.

Z

Podršku

Odgovorit ću ti na sva pitanja i nedoumice putem WhatsApp grupe

Z

Odraz u ogledalu

Ti ali i drugi uskoro će primjetiti mamu koja je sretna i zadovoljna, samopouzdana, zdravog tijela i duha.

PRIJAVE TRAJU DO 29.12.2023. ILI POPUNJENJA MJESTA

 

Grupa kreće 16.1., a budući primam maksimalno 10 klijentica potrebno je javiti se i rezervirati svoje mjesto.

U periodu između 8.-11.1.2024. radim kratke 15-20 minutne konzultacije kako bismo definirali ciljeve i kako bih mogla imati sve potrebne informacije za lakšu podršku i praćenje putem.

Termini Postpartum (p)okret video poziva uživo (utorcima u 10 sati).

 

SIJEČANJ 2024. VELJAČA 2024. OŽUJAK 2024. TRAVANJ 2024.
16. 6. 5. 2.
23. 13. 12. 9.
30. 20. 19. 16.
27. 26.

Za sva pitanja stojim na raspolaganju putem e-maila: info@tao-vita.com

Redovna cijena Postpartum (p)okret programa iznosi 250 €.

Kako dogovaramo zajednički rad?

Ako te zanima ovaj način rada uz moju podršku:

1. Ispuni kontak obrazac i navedi naslov paketa.
2. Povratno ti šaljem informativni upitnik za individualno savjetovanje.
3. Nakon ispunjenog upitnika šaljem ti podatke za uplatu te nakon vidljive uplate krećemo sa suradnjom.

Ništa se ne dešava preko noći, no uz dobro definiran cilj i kontinuirani rad, sve je moguće.

6 + 5 =

Adresa

Lipanjska 9
47000 Karlovac

Kontakt broj

služi isključivo za primanje SMS poruka. Pošaljite poruku sa konkretnim upitom.

+385 95 792 1922

Pošalji email

info@tao-vita.com