STABILNA MOBILNOST/MOBILNA STABILNOST

Ovu dvodnevnu radionicu kreirala sam u suradnji sa Mijom Štark čiju biografiju možete pročitati ovdje. Nakon što smo godinama izmjenjivale znanja, shvatile smo da imamo jako puno dodirnih točaka u radu te se nakon nekoliko godina rodila ideja i želja za zajedničkim radom. Naš entuzijazam rezultirao je ovom edukativnom radionicom “Stabilna mobilnost/Mobilna stabilnost” koja spaja terapijska i plesna znanja na što smo uistinu ponosne!

ŠTO ĆE NAŠI POLAZNICI STEĆI?

Vrijednost koju polaznik dobiva pohađajući „STABILNA MOBILNOST/MOBILNA STABILNOST” program je svijest o dahu, tijelu i vezama unutar tijela te pravilnoj posturi usvajajući navike koje mogu implementirati u aktivnosti svakodnevnog života kako bi u konačnici razvili funkcionalno i snažno tijelo. Tijelo koje razvijamo je stabilno u svojoj mobilnosti odnosno mobilno u svojoj stabilnosti integrirajući terapijski pristup i plesni pokret kako bismo razvili sigurnost i slobodu unutar kretanja polaznika.

KAKO PRISTUPAMO TIJELU I ZDRAVLJU?

Cjeloviti pristup tijelu obuhvaća brigu o stabilnosti i mobilnosti tijela. Stabilnosti tijela pristupa se pomoću DNS principa, a mobilnosti tijela kroz suvremene plesne tehnike prema Bartenieff fundamentals.
Radionica se fokusira na objašnjavanje intraabdominalnog tlaka sa naglaskom na pravilnog pozicioniranja rebra i zdjelice uz korištenje mišića dijafragme i zdjeličnog dna. Kroz vježbe DNS tehnike i kroz prolaženje osnovnih obrazaca pokreta prema Bartenieff Fundamentals, cilj radionice je osvještavanje veza unutar tijela i odnosa dijafragme i zdjeličnog dna stvarajući intraabdominalni tlak.
Radionica je koncipirana u dva dijela: i) osvještavanje tijela i disanja: DNS principi + Bartenieff Fundamentals; ii) rad u paru: osvještavanje dijelova tijela i veze između dijelova tijela.
Svijest o stabilnom trupu pospješuje mobilno tijelo, a jednako tako i svijest o punom opsegu pokreta (mobilnost) i slobodi kretanja podržava našu stabilnost. Zajedno u mobilnoj stabilnosti odnosno stabilnoj mobilnosti je naše tijelo postaje funkcionalno i zdravo.

KOJI JE CILJ OVE RADIONICE?

Cilj radionice je razvijanje vještina, navika, znanja, vrijednosti, poticanje vjere i sigurnosti onoga što radimo. Kroz teorijsko praktični pristup razvijaju se znanja o anatomskim osnovama i dinamičkom poravnanju, te kako na siguran i efektivan način koristiti svoje tijelo.

ZA KOGA JE RADIONICA?

Ova radionica koristit će početnicima, rekreativcima i svima koji žele bolje upoznati osnovne postavke vlastitog tijela kroz temeljne obrasce kretanja na siguran i efektivan način.

Trajanje radionice po danu: 2 dana po 2 sata
Maximalan broj polaznika: 12 // Minimalan broj polaznika: 6

Pošalji upit

12 + 1 =