Vježbe nakon poroda

Osjećaš bol u leđima i/ili napetost u vratu i ramenima? Želiš uživati u ulozi majke bez boli? Prošlo je već godinu dana, a tvoj trbuh se nije vratio na staro?

Uz sve ono lijepo što donosi uloga majke, većina žena će se ipak požaliti na povećanu napetost u vratu i ramenima, bolove u leđima, učestale glavobolje i povećan umor, nelagodu pri obavljanju aktivnosti čak i pri spavanju (skokovima u razvoju nikad kraja). Višesatno nošenje bebe od 5, 6, 10 i više kilograma je zaista naporno. Uz to kolica sa svim ekstra priključcima, torba prepuna raznih potrepština bez kojih moderna mama ne može napustiti svoj dom. Danas je velika većina mama u konstantnoj potrazi za odgovorima kako pomoći ili olakšati taj period sebi i svojem djetetu jer biti mama je zaista velik i važan posao (nekima i poziv) pa pojava krivnje ukoliko si uzme vremena za sebe nije rijetka pojava. Često se u nekom trenutku javi i nezadovoljstvo vlastitim izgledom koje su produkt trudnoće i poroda te cijelog hormonskog koktela koji se mijenja unutar njih samih te dolazi do nesigurnosti i pada samopouzdanja. Nerijetko čujem „pazim što jedem da se malo dovedem u red nakon poroda“ ali ono što je zaista bitno je razumjeti da hrana koju majka konzumira utječe na stvaranje mlijeka kao i djetetovog imuniteta.

Kako ti mogu pomoći?

Ako si se pronašla u ovome što sam napisala, ne brini. Kroz osluškivanje potreba mojih klijentica ali i drugih žena (budući su mi brojne poznanice i prijateljice i same postale majke), odlučila sam kreirati Program vježbanja nakon poroda “Postpartum Rehab” za žene u oporavku nakon poroda koji uključuje – reguliranje hormonalnog disbalansa i jačanje mišića trupa. 

Ovaj program pokriva:

Program vježbanja koji sam provodila sa svojim klijenticama dao je izvrsne rezultate i popraćen je odličnim feedbackom. U nastavku pročitaj što klijentice kažu o provedenom programu.

Monika Jakuš Jeršek
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon strogog mirovanja u trudnoći i poroda krenula sam vježbati s Tjašom. Ispostavilo se da je DNS bio stvarno pravi izbor za povratak tijela u formu. Naučila sam pravilno disati i izvoditi svakodnevne pokrete (npr. čučanj) na pravilan način što je rezultiralo smanjenjem bolova u leđima i koljenima. Trenutno vježbamo po DNS funkcionalnom programu koji je naravno intenzivniji od vježbi nakon poroda, ali opet jako zanimljiv i raznolik. Preporučila bih ga svima koji žele osvijestiti svoje tijelo, ostati u formi i dobro se osjećati u svojoj koži. Tjaša je odlična trenerica s nevjerojatno pozitivnom energijom, uvijek spremna na šalu, ali nema zabušavanja 🙂

Lidija Škreblin
⭐⭐⭐⭐⭐

{

S Tjašom sam se upoznala u sklopu vježbi nakon poroda. Bio mi je to prvi susret s DNS-om i dogodio se pravi klik. Komunikacija odlična, vježbe još bolje – prilagođene meni, mojim potrebama i mojim mogućnostima – pomogle su mi osvijestiti tijelo, popraviti držanje te vratiti se u željenu formu. Tople preporuke za rad s Tjašom! 🙂

Girl exercising after giving birth to get her body into shape with explained benefits of this method

Što tu ima za mene?

Svakom je tijelu potreban jedan period rehabilitacije. Odabirom ovog programa vježbanja, kao i ostale klijentice, dobit ćeš podršku korak po korak, osvijestiti tijelo kako bi prevenirala/uklonila bol, riješila disfunkciju i bila sigurna da si nakon poroda napravila najbolje za svoje tijelo te ponovno odjenula samopouzdanje.

Izuzetno bitne stavke za ovaj period u kojem ćeš naučiti:

 • Naučit ćeš koje pokrete izbjegavati kako ne bi dodatno ugrozila dijastazu i povećala bol u leđima.
 • Osvijestit ćeš posturu tijela koja će ti olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.
 • Naučit ćeš pravilan obrazac disanja (dijafragmalno disanje) koji će aktivirati mišiće trupa i pomoći kod posture tijela.
 • Usvojit ćete pravilnu kontrakciju mišića transversusa uz disanje -iznimno bitan korak koji donosi prve rezultate.
 • Povezat ćemo disanje i kontrakcije u pokret koji će napraviti značajnu razliku u tvom osjećaju i funkcionalnosti tijela/pokreta.
 • Video za rad na mobilnosti torakalne kralježnice i kukova
 • Naučit ćeš kako prehranom podržati svoje tijelo u ovom osjetljivom razdoblju.

Koje ćeš ključne benefite dobiti kada kreneš na program?

„Postpartum Rehab“ je program podrške ženama u oporavku nakon poroda u trajanju od 12 tjedana u kojem ćete dobiti:

 

 • Svaki tjedan 1 video koji će te korak po korak voditi u procesu oporavka kako bi rehabilitirala tijelo nakon poroda, iscijelila dijastazu, riješila se inkontinencije, napetosti u vratu i ramenima te uklonila bolove u leđima.
 • Webinar u trajanju od 2 i pol sata od Une Pašić Gregović koja vam priča o važnosti nutrijenata u postpartum fazi i ono što je doista bitno da podržite sebe i svoje tijelo
 • Cijela platforma će vam biti otključana za korištenje još dodatnih 8 tjedana kako biste mogle poslušati video materijale ili vježbati ukoliko ste imale veću problematiku te ona iziskuje nešto više vremena

Od neovisne žene do žene koja prihvaća situaciju i traži pomoć?

Uvijek mi je žao kada čujem kako bi žene voljela da su se ranije odvažile i zatražile pomoć. Svijet u kojem živimo uvjerava nas da možemo sve same i da trebamo sve same i time često osjećamo kako sve pada na naša leđa. Na ramenima nosimo težinu naših i tuđih očekivanja od same sebe i to nas samo udaljava od one zadovoljne osobe kakve smo nekada bile. Učimo se navikavati na bol i vjerujemo kako je to normalno i da će to proći sa vremenom, a onda vrijeme odmiče i još nam je gore te ulazimo u začaran krug nezadovoljstva i praznine pokušavajući zadovoljiti iluziju koja nam se nameće svuda oko nas. Ne čekaj da bol prođe sama od sebe jer često to nije slučaj. Istraživanja pokazuju da 67% žena ima dijastazu nakon poroda, a i dalje veliki broj žena ne poduzima ništa nego prihvati da su bolovi u leđima normalna stvar. 1 od 3 osobe imaju inkontinenciju (ono kad kihnete pa se popiškite). Već sad plaćate cijenu nepoduzimanja ničega, a strahovi koji osjećate normalni su. Kroz ovaj program dajem vam alate koji će vam silno služiti te inspirirati vas da budete ono što zaslužujete biti -zdrava i sretna majka i žena. 

Jesu li mi potrebi dodatni rekviziti za vježbanje?

Ne brini, ne moraš trošiti novce na milijun rekvizita, potreban ti je svega 2 rekvizita koji ukoliko nemaš trebaš nabaviti, a 2 sigurno imaš u kući. Potrebni su ti:

 

 1. Velika pilates lopta
 2. Mala pilates lopta (ili jastuk)
 3. Yoga block (ili knjiga)
 4. Elastična traka za vježbanje

Sara Frleta Stolnik
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon trudnoće primijetila sam na trbuhu kod određenih pokreta takozvanu “kupolicu”, odnosno dijastazu. Odmah sam krenula uz pomoć terapeuta u spajanje trbušnog zida, no, nije bilo pomaka. Zatim sam promijenila i pokušala sa nekoliko različitih vrsta treninga ali neuspješno. Nakon što sam stupila u kontakt sa Tjašom iz TAO VITE, ono što mi se odmah svidjelo je to što je točno znala o čemu se radi i kako pristupiti toj problematici. I svakako bih voljela istaknuti njezinu susretljivost, prilagodiljivost s obzirom da se radi o mami koja zaista ima jako malo slobodnog vremena za sebe, kao i njezinu zaraznu pozitivnu energiju. Jako mi se svidio vrlo detaljan pristup kod objašnjavanja vježbi i što je bila uvijek dostupna za bilo kakvu nedoumicu ili nejasnoće kod same izvedbe. Također smatram bitnim i što se treneru javlja nakon svakog odrađenog treninga ne samo kako bi trener pratio vaš napredak, nego meni je to bio i poticaj za odraditi sam trening. Nakon nekoliko ciklusa vježbi zajedno smo pogledale i izmjerile dijastazu koja se znantno smanjila u širini i dubini. Vjerujem da ćemo ju kroz sljedeći ciklus vježbi u potpunosti zatvorili iako smo već sad došli do stupnja funkcionalne dijastaze što je odličan rezultat s obzirom da je neki prosjek vježbi 2 puta tjedno.

Petra Batelja
⭐⭐⭐⭐⭐

{

Nakon prvog poroda imala sam dijastazu skoro 4 prsta koju sam uz pomoć Tjaše u potpunosti riješila; uz ostale dobrobiti ovog tipa vježbanja, trbušni zid ponovno mi je postao čvrst. Tjaša je draga, pristupačna (uvijek spremna za dodatna pojašnjenja i razgovor), profesionalna i iznimno predana poslu (za svaki sat posebno pripremala ciljane vježbe s novim rekvizitima), visoko motivirana da se razvija u struci (stalno neki novi seminari i tečajevi o kojima onda s veseljem priča). Vježbala sam u vrijeme korone i lockdowna i unatoč otežanim uvjetima što nismo bile u istoj prostoriji, moje predznanje, njena strpljivost i suptilno pomicanje granica dali su vrhunske rezultate. Apsolutno preporučam!

Uz kupnju programa možeš biti sigurna da ćeš dobiti:

Z

Alate za svakodnevnu primjenu

Javi se i budi siguran/a da je svaka vježba prilagođena tvojim sposobnostima.

Z

Garantirani rezultat

Ako izdvajaš vrijeme minimalno 3 x tjedno za izvođenje vježbi rezultat neće izostati.

Z

Podršku

Odgovorit ću ti na sva pitanja i nedoumice putem maila.

Z

Odraz u ogledalu

Ti ali i drugi uskoro će primjetiti mamu koja je sretna i zadovoljna, samopouzdana, zdravog tijela i duha.

Cijene paketa

12 videa postpartum vježbi 300 € (2.260,35 kn)

Paket od 8 sati - 290 € (2185,01 kn)

12 videa + 12 x 30 min online konzultacija - 470 € ( 3.541,22 kn)

Kako dogovaramo zajednički rad?

Ako te zanima određeni paket iz ponude pošalji upit.

1. Ispuni kontak obrazac i navedi naslov paketa.
2. Povratno ti šaljem informativni upitnik za individualno savjetovanje.
3. Plaćanje je avansno nakon čega krećemo sa suradnjom.

Ništa se ne dešava preko noći, no uz dobro definiran cilj i kontinuirani rad, sve je moguće.

11 + 4 =

Adresa

Lipanjska 9
47000 Karlovac

Kontakt broj

služi isključivo za primanje SMS poruka. Pošaljite poruku sa konkretnim upitom.

+385 95 792 1922

Pošalji email

info@tao-vita.com