Moja priča

 

 

 

Ime mi je Tjaša Lekšan, rođena sam 27.4.1994. godine u Puli. Diplomirala sam 2019. godine na Sveučilištu kineziološkog fakulteta u Splitu te stekla naziv stručne prvostupnice kineziologije smjer kineziterapija.

Odrasla sam vjerujući da ću biti vrhunski sportaš, a moje zašto krije se u mom putu do spoznaje koja je moja svrha ovdje? Što ako nije u vrhunskom sportu, koja je moja svrha u ovom životu? Odgajana sam u sportu od svojih prvih koraka i znam koliko mi je bio važan…

Bez obzira što sam redovito trenirala, nešto je u cijeloj priči nedostajalo. Bila sam poslušna autoritetu/treneru, nisam prkosila. Ako smo dobili kaznu, odradila bih od prvog do zadnjeg ponavljanja. Usprkos sportu koji sam toliko voljela, prateći sve smjernice trenera, suočila sam se sa brojnim ozljedama. Jedna je vodila drugoj… I jednostavno sam morala naučiti živjeti posjećujući konstantno fizikalne terapije umjesto da sam se natjecala na velikim natjecanjima za medalju i pehar. Tada mi nije bilo jasno zašto uvijek baš neposredno prije nekog velikog događaja moje tijelo otkaže poslušnost.

Od osnovne škole do fakulteta pratila me ista sudbina. Kao da mi je život govorio da moram nešto mijenjati, a ja nisam znala što i na koji način?! Nakon svake ozljede, psihofizički sam klonula jer sam se svaki puta našla na početku.

Morala sam shvatiti da život nije natjecanje sa drugima već sa samim sobom, i to na duge staze. Svaki dan ispočetka, strpljivo i blagonaklono.

Kad mi je život servirao frakturu/lom prsnog kralješka (T6) na Kineziološkom fakultetu, morala sam donijeti odluku da želim biti nježna prema sebi i pristupati si sa ljubavlju kako bih tome mogla podučavati druge naročito po pitanju pokreta, zdravlja i brige o sebi. Shvatila sam koliko je to bitno. I to želim kroz svoj rad prenositi drugima na način da promijenim sama sa sobom definiciju sporta i treninga te tome kako bi bilo dobro da on izgleda, prateći svoje tijelo i učeći se fleksibilnosti trenutka.

Tjaša Lekšan
Tjaša Lekšan

Uz kineziterapiju, licencirala sam se za učitelja sportske gimnastike te radim sa djecom od 2-14 godina u Gimnastičkom klubu “Filip Kok -Fićo” u Duga Resi gdje obnašam ulogu predsjednice i glavne trenerice kluba. Od 2021. organiziram Ljetni kamp za djecu, a od 2017. sudjelujem kao vanjski suradnik na drugim kampovima. U sklopu kluba pomažem djeci u razvoju motoričkih sposobnosti i učenju novih vještina. 

Iskustvenim sam radom u tvrtci Motion Lab 2016. god. upoznala DNS koncept rada, pronašla sam ljubav prema pokretu i uvidjela ljepotu istog, te sam 2022. postala prva službeno certificirana DNS Exercise trenerica u Karlovačkoj županiji.

Trenutno se dodatno educiram o holističkom pristupu i upoznajem tijelo prateći znanja kineske medicine kroz Shiastu praksu, a za kvalitetniji rad i bolje komunikacijske vještine polaznica sam NLP edukacije.

S obzirom na veliku ljubav prema pokretu, inspiraciju sam pronašla u DNS principima, svjesnom dodiru i sportskoj gimnastici jer upravo ti programi pružaju temelj za stvaranje boljih životnih navika i unaprjeđenje aktivnosti svakodnevnog života.

Želim svima koji rezoniraju sa ovim što pišem, prenijeti ljubav prema pokretu jer svakodnevno sve više uviđam koliko je esencijalan za zdravlje, vitalnost i dugovječnost.

⭐⭐⭐⭐⭐

Moje ime je Tjaša Lekšan i kroz Vježbe nakon poroda “Postpartum Rehab” pomažem ženama da rehabilitiraju svoje tijelo i vrate čvrstoću trupa, a provjerenom DNS tehnikom pomažem klijentima ukloniti bolna stanja leđa.

Želiš raditi sa mnom?

Moji suradnici

Ovi prekrasni ljudi vrijedni su spomena i svakako toplo preporučam suradnju s njima.

Igor Kuhar_soulcraft

Igor Kuhar

psiholog, životni i socijalni savjetnik te NLP Master® Coach edukator.

Una Pašić Gregović

Una Pašić Gregović

certificirana edukatorica, porođajna i postpartum doula te laktacijska i nutricionistička savjetnica

Marijana Mikulić Škrinjar

stručnjakinja za digitalni marketing

Adresa

Lipanjska 9
47000 Karlovac

Kontakt broj

služi isključivo za primanje SMS poruka. Pošaljite poruku sa konkretnim upitom.

+385 95 792 1922

Pošalji email

info@tao-vita.com