3 VAŽNA PRAVILA KOJA JE POTREBNO IMATI NA UMU PRILIKOM IZVOĐENJA VJEŽBE ZA DIJASTAZU

Ne bih se mogla odvažiti reći koje je najbitnije pravilo, sva tri su izuzetno bitna prilikom rehabilitacije dijastaze i ostalih komplikacija koje se mogu javiti u periodu nakon poroda. Više o komplikacijama pročitajte ovdje. Upravo zato je potrebno imati na umu slijedeće:

  1. Izvođenje vježbe u neutralnoj poziciji. Važnost neutralne pozicije prilikom izvođenja vježbe ključno je kako bismo mogli dobiti željenu i kvalitetnu aktivaciju dubokih mišića trupa i ostalih segmenata tijela.
  2. Pravilna kontrakcija. Osim što ispod kontrakcije moramo moći disati, važno je paziti da prilikom izvođenja vježbe ne dođe do kupole ili ispupčenja zbog nemogućnosti kontrole mišića trupa i/ili intraabdominalnog pritiska (tlaka).
  3. U svakoj vježbi moraš moći disati normalo ispod kontrakcije. Nikada i nipošto ne zadržavamo dah kako bismo lakše izveli vježbu. Disanje treba biti dijafragmalno bez obzira na kontrakciju. Ovo je prvi izazov koji se javlja u programu i koji je potrebno svladati kako biste mogli napredovati i nadograđivati kvalitetan temelj zahtjevnijim vježbama.

Ponavljanje pravilnog obrasca (dijafragmalnog disanja) sa vremenom usvajamo kao glavni obrazac koji automatski koristimo u svakodnevici. Nekada se može činiti da idemo korak u natrag ali sve je to da bismo lakše išle 2 koraka naprijed u drugom trenutku.

Ako imate dijastazu rektusa ili samo želite vježbati uz stručnu podršku, u našem ONLINE Mentorskom programu “POSTPARTUM REHAB” dobit ćete podršku na svakom koraku osvještavajući tijelo kako biste prevenirali bol, riješili disfunkciju i bili sigurni da ste nakon proda napravili najbolje za vaše tijelo.

U program je uključeno:

  • 1x tjedno dobijete jedan video koji je potrebno odraditi najmanje 3 puta tjedno, a optimalno 5 puta tjedno (za bolje rezultate).
  • 1x tjedno uživo grupni Zoom poziv gdje odgovaramo na vaša pitanja. Po svakoj članici programa predviđeno je 10 minuta, a najveći broj mogućih sudionica je 12. Ako propustite Zoom poziv moći ćete ga naknadno pogledati tijekom trajanja programa onda kada vama najviše odgovara.
  • Nakon svakog Zoom poziva dobit ćete u PDF-u pitanja i odgovore sa Zooma.
  • 2 bonus treninga za mobilnost s naglaskom na kukove i prsnu koš.

Ako te zanima ovaj program ili imaš pitanja možeš se poslati poruku na email info@tao-vita.com ili na broj mobitela 0957921922.