OBJAVE KOJE DOBRO PROLAZE I NA KOJE UVIJEK KLIKNEMO

 Kao osoba koja spadam u kategoriju fitnes industrije moram, na žalost, reći kako je u fitnes industriji jako velik naglasak na fizičkom izgledu. Jako dobro prolaze sve objave koje odgovaraju na pitanja „kako smršaviti u xy koraka?“, „3 najbolje vježbe za brži gubitak potkožnog masnog tkiva“, „najefikasniji način do željenog struka“ kao i „5 najboljih namirnica za mršavljenje“, itd.

Mislim da nas je taj marketing u fitnes industriji zaista udaljio od tjelovježbe, a ne približio nas njoj. Približio nam je nezdrav odnos prema vježbanju kao i nezdrav odnos prema svom tijelu. Približio nam je frustraciju i nezadovoljstvo sobom. Nije nam približio ono zbog čega zaista trebamo vježbati.

JESI LI SE PITALA ZAŠTO SE DJECA RADO BAVE SPORTOM?

Promatrajući djecu na treningu mogu vidjeti kako većina djece zaista dolazi jer voli vježbati. Pitala sam ih zašto vole vježbati? Neki od odgovora su:

-zato što vole učiti nove stvari,

-zato što se vole igrati,

-zato što se vole osjećati snažno,

-zato što vole biti sa prijateljima.

Djeca vole i natjecanja, naravno. Vole taj natjecateljski duh i osjećaj postignuća. Vole pronaći razlog da se još više trude jer žele biti još bolji u tome što vježbaju.

A gdje se to izgubilo putem? U kojem trenutku počinje ta opsesija moram vježbati da bi bio/bila mršav/a? Svatko za sebe treba pronaći odgovore na sljedeća pitanja:

-Koja aktivnost tebe veseli?

-Koja aktivnost je ZA TEBE dugoročno održiva?

-Odgovara li ti vježbati više puta tjedno 30 minuta ili 2 puta tjedno po 60 minuta?

-Koji cilj želiš postići vježbanjem/zbog čega želiš vježbati?

GK FKF

 

VJEŽBAJU LI DJECA DA BI BILA MRŠAVA?

Lagala bih vas kada bih vam rekla da baš niti jedno dijete nije reklo da vježba da bi bilo mršavo. Našlo se i jedno takvo dijete. Ali to dijete je ovo čulo doma. Ovom djetetu se doma jako puno pričalo o tome kako bi trebalo biti mršavije. I takvo će dijete u budućnosti biti laka meta upravo ranije navedenom fitnes marketingu. To dijete će vrlo vjerojatno pokušati eksperimentirati sa svime s čim dođe u doticaj da bi bilo mršavije. Jer kada izgleda na određen način očito nije dovoljno dobro. Nije prihvaćeno. To mi slama srce.

Svim snagama nastojim djeci omogućiti zdravo i sretno odrastanje kroz sport kako bi jednog dana upravo ta ljubav prema sportu ostala održana kroz tjelovježbu. To je bi trebao biti poziv svih sportskih djelatnika ali i roditelja.

NA KOJI NAČIN PRATITI NAPREDAK VJEŽBANJA?

Da se vratim na poantu, dijelim sa vama još neke načine za praćenje napretka koji vam trening daje, a nemaju veze sa fizičkim izgledom:

-poboljšano mentalno zdravlje

-poboljšana kvaliteta spavanja

-osjećaj postignuća koji utječe na samopouzdanje i samopoštovanje.

-razvijanje novih vještina

-povećanje fleksibilnosti/mobilnosti

-snažnije tijelo

-bolji san

Ako usporedite ove stvari PRIJE i POSLIJE, možda nemaju sliku, možda ne mogu marketinški servirati takve transformacije ali moje osobno zadovoljstvo kada dobijem povratnu informaciju da je netko zahvaljujući meni ove stvari unaprijedio, općenito mi dao povjerenje i ubacio trening u svoju svakodnevicu i ne želi propustiti trening zbog TOG OSJEĆAJA -za mene nema ljepše.

Što se tiče fizičkog izgleda, 80% prehrana i 20% trening tako da se nemojte treningom kažnjavati već neka vas osnažuje za ulogu koju živite u svom životu.

Ako želiš pokušati drugačiju vrstu vježbanja sa naglaskom na terapijski pristup koji gradi dobru bazu, njeguje dobar osjećaj i povezuje te sa tijelom i vlastitim kapacitetima zbog čega ćeš moći jednostavno nastaviti sa bilo kojom drugom aktivnosti javi se za INDIVUDALNE DNS VJEŽBE ili za DNS GRUPNI TRENING i vježbaj uz stručnu podršku na svakom koraku kako bi prevenirala bol, riješila disfunkciju i bila sigurna da si napravila najbolje za svoje tijelo.

Ako te zanima ovaj program ili imaš pitanja možeš se poslati poruku na email info@tao-vita.com ili na broj mobitela 0957921922.