ŠTO TREBAMO IZBJEGAVATI KADA IMAMO DIJASTAZU?

Sve dok imamo dijastazu trebamo biti malo oprezniji i čuvati ju kako joj ne bismo naštetili i kako bismo joj pomogli da zacijeli što prije. Kako se dijastaza može otvoriti naprijed i bočno (dubina i širina) potrebno je izbjegavati situacije gdje dolazi do velikog pritiska intraabdominalnog tlaka. U nastavku pročitajte koje su to aktivnosti, radnje i vježbe koje je potrebno izbjegavati kako bi si pomogli u procesu oporavka.

  1. AKTIVNOSTI POPUT:

Trčanja, rolanja, vožnje bicikla, skakanja, aerobika i druge aktivnosti u kojima se javlja jak kontakt sa podlogom dok ne svladate prvi korak (pravilno disanje -kreiranje intraabdominalnog tlaka i pravilnu kontrakciju).

  1. AUTOMATIZIRANE RADNJE KAO ŠTO SU:

Kašljanje, kihanje i stiskanja na wc-u kod obavljanja nužde jer dolazi do naglog porasta tlaka u abdomenu (NAPOMENA: ukoliko je dijastaza veća (4 prsta ili više) poželjno je u tim trenutcima pridržati se bočno za trup bočno da spriječimo pojačano razdvajanja prednjih trbušnih mišića).

  1. VJEŽBE:

Upori (plankovi), klasični trbušnjaci gdje se trbuh preklapa prema naprijed, rotacije iz lumbalnog dijela kralježnice.

Ako imate dijastazu rektusa ili samo želite vježbati uz stručnu podršku, u našem ONLINE Mentorskom programu “POSTPARTUM REHAB” dobit ćete podršku na svakom koraku osvještavajući tijelo kako biste prevenirali bol, riješili disfunkciju i bili sigurni da ste nakon proda napravili najbolje za vaše tijelo.

U program je uključeno:

  • 1x tjedno dobijete jedan video koji je potrebno odraditi najmanje 3 puta tjedno, a optimalno 5 puta tjedno (za bolje rezultate).
  • 1x tjedno uživo grupni Zoom poziv gdje odgovaramo na vaša pitanja. Po svakoj članici programa predviđeno je 10 minuta, a najveći broj mogućih sudionica je 12. Ako propustite Zoom poziv moći ćete ga naknadno pogledati tijekom trajanja programa onda kada vama najviše odgovara.
  • Nakon svakog Zoom poziva dobit ćete u PDF-u pitanja i odgovore sa Zooma.
  • 2 bonus treninga za mobilnost s naglaskom na kukove i prsnu koš.

Ako te zanima ovaj program ili imaš pitanja možeš se poslati poruku na email info@tao-vita.com ili na broj mobitela 0957921922.